A- A A+

Slider

header4.jpg

Bewijs uit het veld: DeLaval melkrobot melkt het snelst

In 2012 werd in Denemarken een onderzoek afgesloten waarin de melksnelheid van diverse merken melkrobots is onderzocht. Vanaf het moment dat de voorbehandeling start tot aan de afname van de laatste melkbeker scoort de VMS van DeLaval het beste. 32 seconden per kg melk is er gemiddeld nodig om goed voor te behandelen en snel aan te sluiten door de melkrobot van DeLaval. Dit is in Denemarken onafhankelijk onderzocht op totaal 34 melkveebedrijven. De nr. 2 uit het onderzoek doet er 34 sec per kg melk over. Dit is slechts 2 seconden verschil, maar bij 1800 kg melk/melkrobot/dag zijn dat 3600 seconden, oftewel 1 uur verschil per dag! 1 uur per dag netto meer tijd om te melken levert u directe capaciteit op waardoor u met 1 VMS meer liters kunt melken en daarmee voordeliger per liter melkt. Tevens zorgt snel melken voor minder speenbelasting en daardoor zal de uiergezondheid beter zijn. Dit heeft tot gevolg dat de melkproductie hoger zal zijn met minder kosten en daardoor een hoger rendement.

Lees hier het artikel uit de Veehouderij Techniek van mei 2012.

In de praktijk zien we steeds meer bedrijven die 3000 kg produceren op één VMS, op één dag. In Zweden heeft het melkbedrijf Lugn onlangs een 7-daags gemiddelde behaald van 3003 kg! Het verhaal van deze veehouder kunt u vinden via deze link: http://www.delaval.nl/en/-/Meet-our-customers/Berit-and-Roland-Lugn/

De VMS melkrobot van DeLaval bewijst dus niet alleen in onderzoeken, maar ook meer en meer in het veld dat het de ultieme melkrobot is!